Op 16 september 1918, na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, is ons koor onder de naam van "Zingt den Heere" opgericht met als dirigent de heer T.H. Polman. Bij aanvang telde het koor 34 leden. Momenteel schommelt het ledental rond de 40.
Gedurende de afgelopen 98 jaar zijn er diverse dirigenten aan het koor verbonden geweest: N.J. Rook, Jac. Smit, Hans Boelee, Joh. van den Broek, W. Jansen, Aad van Vliet, Bas Siereveld, Wim de Ru, Jan Stulp, Piet Jasperse en Cor van den Wijngaard. Op dit moment dirigeert Una Cintina het koor.

In 1989 werd de naam van het koor veranderd in "Cantate Domino". Het wordt een gemengd onafhankelijk koor voor iedereen die graag zingt en affiniteit heeft met ons repertoire. We zingen zeer gevarieerd, van muziek uit de 16e eeuw tot moderne muziek, van geestelijke tot wereldlijke muziek, en van korte muziekstukken tot een complete mis of oratorium.

In het najaar geven we altijd ons jaarlijkse concert in de Dorpskerk. Het ene jaar is dat een kleiner concert met alleen piano- of orgelbegeleiding, het andere jaar is dat een groot concert met orkestbegeleiding. Daarnaast treden we regelmatig op met andere koren of op andere locaties zoals verzorgingshuis Emmaus.

Op vrijdag 12 oktober 2018 heeft  ons 100-jarig jubileumconcert plaatsgevonden. Op het programma stonden de Petite Messe Solennelle en drie motetten van Rossini:

- O salutaris hostia
- Motetto
- Ave Maria

Zie het Programmaboekje.

Zaterdag 17 maart 2018 Zoeterwoudse Korenmiddag. Programma.

De volgende koren verlenen aan de korenmiddag hun medewerking: Parochiekoor St. Cecilia, Gemengdk koor de Goede Herder, Mankracht 6, Shantykoor De Weide Poort, Mannenzangroep I'Signori, Kleinkoor van de Dorpskerk, Jongerenkoor Faith United, Iduna en Cantate Domino.

Vrijdag 7 april 2017 hebben we een Passieconcert gegeven in de Dorpskerk.
Op het programma stonden:
Ecce lignum crucis van S. Moniuszko 
Stabat Mater van J. Rheinberger
Greater love hath no man van J. Ireland
Christus, deel 2 Leiden Christi van F. Mendelssohn
St. John's passion van B. Chilcott

Orgelbeleiding: Jaco van Leeuwen, dirigent: Una Cintina

Op 30 oktober 2015 is de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd in de Dorpskerk van Zoeterwoude.

Meedewerkende waren:

Sylvie Gallant, sopraan
Jean-Sébastien Beauvais, counter-tenor
Pieter Ulco Hendriks, bariton
pianoduo Sandee / Van Nieukerken
5 slagwerkers en kinderkoor
Het geheel stond onder leiding van Una Cintina

Recensie uit het Leidsch Nieuwsblad op deze uitvoering.

Op 19 december 2014 heeft het koor haar medewerking verleend aan het Kerstconcert in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Aan dit concert werkten ook mee het koperblazersensemble Suetana Musica en de sopranen Annemarie Zijsling en Anneke van Teijlingen.

Op het concert van 31 oktober 2014 zijn de volgende werken worden uitgevoerd:

Mendelssohn Hymne - Hör mein bitten
Mendelssohn - Verleih uns Frieden
Dubra - Dominus Regit me
Dubra - Ubi Caritas
Brahms - Geistliches Lied
Faure - Cantique de Jean Racine
Grieg - Hvad est du dog skjøn
Britten - O be joyful in the Lord
Holst - Turn back, o Man
Ireland - Greater love hath no man
Ouseley - From the rising of the sun
Rutter - O clap your Hands
Sisask - Sanctus - Benedictus
Pitoni - Cantate Domino
Haydn - Mit staunen sieht das Wunderwerk

In 2013 bestond Cantate Domino 95 jaar ! Op het jubileumconcert van 8 november is het werk Cantate Domino van Bach, Mendelssohn, Handel, Purcell, Bernstein, Part en Rutter uitgevoerd.

Op 9 november 2012 heeft het koor het magistrale werk Die Schöpfung van Joseph Haydn uitgevoerd in samenwerking met het Rijnlands Symfonie Orkest.

Ons najaarsconcert werd gegeven op vrijdag 25 november 2011 en stond in het teken van Advent. Op het programma stonden o.a. 4 motetten van Poulenc en stukken uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Zaterdag 19 maart 2011 Koerdisch programma Stadsgehoorzaal Leiden.

Vrijdag 29 oktober 2010, Dorpskerk Zoeterwoude 
Petite Messe Solennelle van Rossini o.l.v. Una Cintina
Medewerking verlenen: 
Annemarie Zijsling (sopraan), Like Coenraad (alt), Robert Kops (tenor), Jeroen Manders (bas), Miroslav Dimitrov (piano) en Eric Jan Eradus (harmonium) 

Op 11 december 2009 heeft het koor een kerstconcert in de Dorpskerk te Zoeterwoude gegeven. Medewerking werd verleend door koperblazersensemble Suetana Musica en Annemarie Zijsling, sopraan. Het koor heeft delen van de Cantate Bethlehem van J.H. Maunder uitgevoerd.

Voorjaarsconcert Vrijdag 24 april 2009 waarin o.a. uitgevoerd werden het Schicksahlslied opus 54 en Vier Quartetten opus 92 van Brahms en Der Mensch lebt und besteht nur eine kleine Zeit opus 138 van Reger. Dit concert was in samenwerking met het koor Intermezzo uit Nieuwerkerk a/d IJssel ook o.l.v. Cor van der Wijngaard.